Sponsorer:
El: Sökes!!!
Lift: Damgaards Måleri Samt Cramo
Transformator: Gnosjö Lindarverkstad
Startsidan | Film | Bilder |Aktuellt | Kontakta| English version

BAKGRUND

Intresset för julbelysning började vid flertalet resor till USA i slutet 80, början 90 talet som man blev oerhört fascinerad av juldekorationerna inte bara i affärer utan även av villor och trädgårdar.
Kommer speciellt ihåg ett år när jag och kompisarna var i Florida och spelade golf då vi passerade en villa i ett trevligt område som hade lampor precis överallt, kan inte bedöma hur många lampor men hur som helst fanns det en liten låda bredvid postlådan där husägaren tackade för ilagda bidrag till sin elförbrukning.
Det året köpte jag några slingor med mig hem. Skillnaden var ju att Amerika har 120 volt och vi 220 volt. Jag fick åka och fixa en transformator så jag kunde få ljus i slingorna och kunna använda dem.
Det hör till saken att Björn Hedén på Vallgatan i Anderstorp också hade hängt upp lite slingor något år tidigare men han fick aldrig någon riktig snits på det.
Jag bestämde då att jag skulle utöka och bara med riktiga Amerikanska slingor för erfarenheten av de slingor som fanns här hemma på den tiden var mycket dåliga. Även om jag hade motstånd hemma i början men efter kompromiss fick jag lova att endast använda vita lampor så det inte skulle bli något ”tivoli” över det.

 

Klappat och klart för vart år blev det utökning och i takt med detta var jag tvungen att investera i ytterligare transformatorer.
De senaste åren har konkurrensen tagits upp av Bengan Ström på Vallgatan och vi har tävlat om alla nyfikna passerande bilar som förhoppningsvis uppskattar arbetet som vi lägger ner på detta för det är ett jättejobb att se till att allt funkar och ser någorlunda hyfsat ut.
I slutet på 90 talet passerade jag 10.000 lampor och därefter har det blivit utökning för varje år
Sperlingshoms Kraft i Halmstad som är min elleverantör har varit välvilliga och sponsrat mig med ström under denna perioden vilket tacksamt tagits emot
Man kan väl hoppas att det gläder många och det retar väl en och annan också men det kan väl ingen hjälpa.
Jag har i varje fall mina närmaste grannars absolut fulla stöd och support och det gör att det fortfarande är roligt även om det kan ta emot ibland.

Tack för visat intresse, klicka gärna in på Gästboken och skriv gärna några trevliga rader där.

Lars Vegas
Törås
Anderstorp